100% pure etherische mandarijnolie. Met bio of bio Demeter keurmerk. Voor het op smaak brengen van gerechten en cocktails. Een paar druppels geven uw gerecht net dat beetje extra. Let op dat je bij zoete gerechten en salades niet teveel gebruikt, dan wordt het gerecht bitter. Ook te gebruiken in een geurbrander of te mengen met een olie. Bijv. door 8 tot 10 druppels mandarijnolie te mengen met 50ml basisolie.
Over de biologische aroma's
Doseer de aroma's spaarzaam. Vaak zijn een paar druppels al voldoende, soms zelfs 1 druppeltje.
Om te voorkomen dat je te veel aan een gerecht toevoegd kan je beter eerst iets op een theelepeltje druppelen en dan toevoegen.
Wees zelf creatief met de aroma's.
LET OP: Gebruik uitsluitend de aroma's geschikt voor eten en drinken onder het kopje eten en drinken!
De aroma's niet puur innemen
Voeg de aroma's altijd aan het einde van de kooktijd toe - gebruik dan zeer weinig
Als de aroma's bij bijv. bakken verhit worden, dan gaat meer aroma verloren. Daarom zijn de doseringen bij gebak en brood hoger.
Recept tip met mandarijn aroma: appelpunch
Benodigdheden voor 4 glazen
500ml rooibosthee (niet gearomatiseerd) 500ml appelsap (natuurtroebel) 2 eetlepels suiker 2 eetlepels agave diksap of siroop 1/2 druppel kaneel bio aroma 1 druppel mandarijn bio aroma 2 druppels vanille bio aroma + evt 4 eetlepels rum
Bereiding
4 theelepels met 500ml heet water overgieten en 5 minuten laten trekken. Appelsap iets opwarmen en dan de hete thee en de suiker toevoegen. Kaneel, mandarijn en vanille in de siroop druppelen en toevoegen. Deze alcoholvrije variant is ook erg lekker voor kinderen, vooral in de winter. Voor kinderen kan je bijv. ook iets meer appelsap dan thee nemen. Normaal wordt punch met rum gemaakt, deze wordt voor het serveren toegevoegd en licht opgewarmd. De punch mag niet koken, dan gaat het aroma verloren. De 1/2 druppel kaneel kan je het beste toevoegen door eerst een druppeltje op een eetlepel te doen en en dan de helft aan het gerecht toevoegen.