100% pure etherische anijsolie. Illicum verum. Voor inwendig en uitwendig gebruik. Anijsolie kan goed gebruikt worden als verlichting bij maag- en darmklachten. Dit werkt nog sterker dan venkel. Ook heeft het een gunstig effect bij een onrustig gevoel en spanningen. Voor inwendig gebruik kan je 1-2 druppels anijsolie oplossingen in een theelepel honing en toevoegen aan een kop heet water (maximaal 1 tot 2 keer per dag gebruiken!). Als ontspanning kan je 3-4 druppels toevoegen aan een vol bad of 10 druppels toevoegen aan 50ml olie (bijv. jojoba of amandelolie) voor een ontspannende massage. Dit helpt tegelijk bij darmklachten.
Etherische anijsolie in gerechten
Doseer de olie spaarzaam. Vaak zijn een paar druppels al voldoende, soms zelfs 1 druppeltje.
Om te voorkomen dat je te veel aan een gerecht toevoegd kan je beter eerst iets op een theelepeltje druppelen en dan toevoegen.
Wees zelf creatief met de olie
De olie nooit puur innemen
Voeg de olie altijd aan het einde van de kooktijd toe - gebruik dan zeer weinig
Als de olie bij bijv. bakken verhit worden, dan gaat meer aroma verloren. Daarom zijn de doseringen bij gebak en brood hoger.
Recept tip: anijs - peer cocktail
Met anijs, sinaasappel en tonka
Voor de aromasiroop
250 ml agavesiroop 10 druppels anijs bio aroma 5 druppels sinaasappel bio aroma 10 druppels tonka bio aroma Bereiding (voor ca 50 cocktails): de bio aroma's in de agavesiroop druppelen en goed schudden. De siroop is zo meerdere maanden houdbaar.
Voor elke cocktail
1 EL (5ml) aromasiroop 1/2 peer of perzik 100ml perensap 100ml Prosecco Ijsklontjes Bereiding: Aromasiroop in den cocktailglas gieten en goed vermengen met het perensap. Peer of perzik schillen en in kleine stukjes toevoegen. Daarna enkele ijsklontjes en 100ml Prosecco toevoegen.